Azimut

Másfél évvel a legutóbbi album megjelenése után, a The Edge során meghatározott irányvonalon haladva egy még szabadabb és nyersebb albumot rakott össze a túlfűtött energiáiról ismert alkotóközösség. A lemezt a hvg.hu-n mutatjuk be.

A hattagú alkotóközösségre jellemző kísérletezés mellé az évek során egyre komolyabb alkotói koncepció társult, és mára az Ethnofil egy nemzetközi színpadokon is gyakran megforduló, kiforrott produkcióvá érett.

Az Azimut szabad és dinamikus hangzása az improvizációnak és a zenészek közti ösztönös kapcsolatnak ad teret.

„Az eddig kipróbált alkotó módszereink mostanra értek be igazán – sikerült az improvizációt és a tudatos tervezést megfelelő arányban vegyítenünk. A dalok nagy része egy tőserdei alkotóházban, Lakitelek mellett született, ahol előző lemezünk legtöbb dala is megfogant. Korábban itt csak demo ötleteket rögzítettünk, amiket később stúdióban dolgoztunk ki. Ezúttal viszont több dal (Electrical és az All Clear) zenei alapja is a több órás rögzített improvizációs sessionökből került ki. A többi felvételt is együtt zenélve rögzítettük tempó track nélkül, szabadon. Csak néhány háttérvokál sávot vettünk fel utólag, a főének is az eredeti” – meséli Weil András billentyűs, producer, zenekarvezető a felvételekről.