Csak Egyetlen Lámpa Ég (Single)

Egy plátói szerelem keserédes hangulatát idézi fel a The Pontiac első magyar nyelvű dala

A hamisítatlan amerikai hangulatú blues-rock dalok után a The Pontiac első magyar nyelvű szerzeménye kicsit keserédes hazai ízeket hordoz, de az összkép változatlanul tükrözi a csak a zenekarra jellemző, „pontis” életérzést. A Csak egyetlen lámpa ég egy vitorláson forgatott dalszöveges videót is kapott.

Két évvel első nagylemeze, az Are You Ready Now? után új albumon dolgozik a The Pontiac – egy nagyon sokszínű anyag körvonalazódik a próbateremben, amely ezúttal magyarul szólal meg. A nyelvváltás körülményeiről Nagy Barnabás énekes-dalszerző mesélt:

A karatén ideje alatt vidéken voltam, Cegléden, családi körben, és a Hiperkarma Jószerencsét című dala szólt a fülemben meg a fejemben éjjel-nappal. Ez óriási hatással volt rám, plusz hirtelen megtalált az Elefánt zenekar is, amelynek dalait szintén napi szinten pörgettem. Valahogy átkattant az agyam, és azóta folyamatosan csak magyarul írok.

A zenekar tavasszal tervezte egy pár dalos demóanyag rögzítését, amit felülírt kicsit a COVID-19, tolódtak a felvételek, így a dal is formálódott. A Sounday Stúdióban a kezdetben sokkal visszafogottabb tétel egy egész más köntöst kapott, köszönhetően Vastag Gábor “Vasti” lelkének és lelkesedésének, ráadásul ő is hallható benne lap steel gitáron. A dalhoz egy hangulatos szöveges videó is készült, melyet Pálkövénél, egy vitorláson forgattak a srácok.