Egy napra

Egy nap nyár – új videóval jelentkezett a The Pontiac

A teljes idei nyarat igyekszik összefoglalni kicsit több mint 4 percben az ’Egy napra’ című dalhoz készült videó – a színpadiakon túl számos backstage pillanat is helyet kapott a klipben.

Október 28-án érkezik az új The Pontiac lemez – erről egy újabb tracket mutattak be a srácok. „Az ’Egy napra’ egy régebbi próbatermi demónk újragondolása, a szövege egy nagyon feszült időszakomban született, amikor csak egy perc nyugalomra és biztonságra vágytam, harcoltam magammal, a világgal – egyfajta fohász egy kis megnyugvásért.” – mesél a dal történetéről Nagy Barnabás énekes.  

Korábban az ‘Az lenne csak szép’ klipjén is a Toma Pictures-szel közösen dolgozott a zenekar, az akkor kialakult baráti összhang okán kérdés sem volt, hogy ezt az ötletet is közösen valósítsák meg. A kliphez használt felvételek az idei nyár során készültek a Kobuci Kertben, az Akvárium Klubban, a Művészetek Völgyén, a Trip Hajón és az Alpárfeszten adott koncerteken, illetve azok előtt és után az úton, backstagekben. „Életem első olyan kamera előtti élménye volt, ahol nem voltam totálisan befeszülve, hiszen nem volt forgatókönyv vagy bármiféle megfelelési kényszer bennem. Szimplán csak önmagunk voltunk, és ezek nagyon szép és nagyon igazi pillanatok voltak.” – kommentálta a képsorokat Barnabás. A klipben a zenekartagokon túl a csapat menedzsere, Bánki Nikoletta és a hangtechnikus, Tajti Tibó is szerepel – ahogyan a gitáros, Kiss Péter fogalmazott, mivel mindketten rengeteget tesznek hozzá a háttérből mindahoz, ami végül a színpadra kerül, egyértelmű volt hogy a videóban is meg kell jelenniük. A srácok számára a végeredmény leginkább olyan, mint régi családi fényképeket lapozni és nosztalgiázni – a zenekart követők számára is biztosan felidéz egy-két emlékezetes pillanatot, miközben a csapat a ritkábban látott, nem színpadi oldalát is megmutatja.