From a Proper Distance

A Nunki Bay Starship második lemeze. A From A Proper Distance egyfajta terápiás albumként is szolgál, ami rávilágít arra, hogy belső vívódásainkkal, a legváratlanabb időpontokban bevillanó, furcsa gondolatainkkal nem vagyunk egyedül – írja a zenekar.

A zenekar tagjai – Tóth DóriVárnai SzilviaHuszár Ákos, valamint az új lemez előtt csatlakozó Belegrai Gabi – külön-külön is széles zenei skálán mozognak. Számos más formációban találkozhatunk velük a Ricsárdgírtől a The Biebersen át egészen Bródy János zenekaráig. Most a rengeteg csapásirány között egy kis rendet akartak tenni, első lemezükhöz képest letisztultabb hangzásra vágytak. Úgy fogalmaznak, nem akarták azt érezni, hogy az összes zenei tudásukat és inspirációjukat egyszerre akarják beleszuszakolni minden dalukba.

From A Proper Distance címét – ami egyszerre utal a covidos időszak fizikai távolságtartására, valamint a belső, láthatatlan küzdelmeink megoldására – a frontember, Tóth Dóri egyik saját rajza ihlette, ami egyben a lemez borítója is lett. „Rengeteg olyan figura, motívum megjelenik rajta, ami a lemezen lévő dalokban is szerepel. Hosszú évek óta nem rajzoltam aktívan, a tavalyi évben kezdtem el újra elő-előveszegetni ezt a skillt, de ez volt az első igazán komoly dolog, ami elkészült. Ez is egyfajta belső újjászületés valahol, ami az egész tavalyi évet jellemezte, személyes és zenekari fronton egyaránt” – meséli az alkotásról.