Glowing/Darkness

A 2021-ben bemutatkozó TENGER zenekart nehéz lenne lustasággal vádolni. A Darkness egy éven belül a második lemezük, amely ezúttal a bemutatkozó albummal együtt, dupla CD formájában jelenik meg, mielőtt felkerülne az ismert streaming felületekre.  

Az új dalokat a debütalbumon helyet kapó 8 számmal egyidőben rögzítette a zenekar a ”híres” Tenger stúdióban, ami igazából egy házistúdióvá alakított keszthelyi nyaraló, saját igényekre szabva, így a lemezfelvétel sokkal családiasabb közegben és nyugodtabb tempóban zajlott. Az ének szintén rendhagyó módon került feljátszásra: annak a jászberényi „szekrénystúdió” adott otthon, ami – ahogy a neve is jelzi – egy tökéletes akusztikájú gardrób az énekesnő, Kun Dóri néhai gyerekszobájában. „Nem engedtünk ki túl sok mindent a kezeink közül.” –  meséli a munkálatokról Dóri – A borítótól, a CD-khez készült dalszöveges füzeten át a basszusgitárosunk, Pesti Matyi által felügyelt felvételeken át a keverésig csaknem minden DIY módon készült.”


A dupla lemezes kiadvány második felvonása a „Darkness” jelenleg csak fizikai formátumban érhető el, azonban a lemezborítón található QR kód segítségével online letölthető változat is jár a CD-k mellé.

A lemez az alábbi linken megvásárolható:
https://shop.grapefruitmoon.hu/termek/tenger-glowingdarkness-dupla-cd