Mélyvíz

A KASSANDRA Mélyvíz című, 8 új dalt tartalmazó korongját a csapat frontemberének, Nagy Istvánnak a szerzői munkáját Soós Andrással közösen írt szövegei formálták, s a nyári koncertek érlelték dalokká. A zenekarban körülötte közben kisebb átrendeződés történt: a lemezen már Veres Feri dobolt, az eddigi felállásból Vaskó Reni és Renge Zsolti tartják a frontot, Bognár Balázs pedig idéntől tagja a formációnak.

A lemezborító mögött egyébként nemcsak a CD-t, de egy képregényt is talál majd az, aki kezében fogja és magáévá teszi a korongot. “Az az ötlet már nagyon régen felmerült, hogy szeretnénk több művészeti ágat is bevonni a megvalósításba.” – mesélte a zenekar. “Több se kellett, amikor 10 év után újból megjelent a Kretén magazin, aznap éppen egy képregényrajzoló ismerősünkkel, Lázár M. Viktorral futottunk össze. Hogy mi lesz a végeredmény, az nekünk is sokáig titok volt. Szabadságot adtunk neki, ahogy a közönségünknek is, hogy mit hogy érezzenek, értsenek.” 

A korong címe Mélyvíz lett, hiszen ahogy a zenekar mesélte nekünk, az albumon, az érkező klipben és a dalainkban is mindig valahogy a vizet kerülgetik, ám mégsem volt egyértelmű az asszociáció:

A nyomdai leadás előtti percekben rögtönöztük, utólag viszont csomó mindent bele tudunk magyarázni: énekelünk halakról, az Akváriumban debütálunk, új felállással állunk ki, rohamtempóban készültünk fel az új tagokkal a lemezre és a koncertre, el-el lehet merülni a poliritmiában… meg ilyenek. De egyik sem fedné a valóságot.

https://phenomenon.hu/az-igenyek-kiszolgalasa-helyett-igenyt-teremteni-szeretnenk-kassandra-interju/