Napba ugrok (2022)

Tavaly októberben jelent meg a The Pontiac első magyar nyelvű nagylemeze, a Jöhet velünk bárki. Erről kapott most klipet a Napba ugrok, amivel a zenekar el is búcsúztatja az album anyagát, mielőtt ráfordulnának az új dalokra.

The_Pontiac_Napba_ugrok

A Jöhet velünk bárki majd’ másfél évig készült, az első dalokat még a 2020-as karantén időszak hívta életre. Az album legtöbb trackje kapott külön megjelenést, most a lemez címét is inspiráló Napba ugrokhoz készített animációs videót Szántó Zsanett, amelyben visszaköszön a zenekari arculatból már jól ismert vizuál. A dal kezdő riffje egyébként szintén megszületett már 2020 őszén, a szöveget egy olyan időszak ihlette Nagy Barnabás, dalszerző-frontember számára, amikor hirtelen megcsömörlött, telítődött sok mindennel. „Elképzeltem, hogy elrepülök jó messzire (a Nap elég messzinek tűnt) azokkal, akiket szeretek, és nem nézek vissza. Noé bárkája, csak szárnyakkal.”
 

The_Pontiac_Napba_ugrok

A Napba ugrok – a lemez többi tételéhez hasonlóan- már jól bejáratódott koncerteken a tavalyi megjelenés előtt is, és azóta is szerves részét képezi a műsornak.  „A dalok már azelőtt elkezdtek önálló életet élni, mielőtt megjelentek volna, hiszen sok-sok koncerten eljátszottuk őket, mert nem bírtuk magunkban tartani. – árulta el Barnabás. A tavaly novemberi lemezbemutató után kicsit kétségbeestem, hogy mi lesz most, egyszerűen kiürültem azzal, hogy lement az este, amire előtte rengeteget készültünk. De persze minden a helyére került, és nagyon jól sikerült fellépéseken vagyunk túl azóta, jól működnek a dalok élőben, és most már azoknak a szövegeit is énekli a közönség, amire nem is gondoltam volna.”