NIRWANA

Megjelent az Imre Fia Imre Nirwana című videóklipje, a szerzemény a második single az ősszel megjelenő albumukról, a tavaly év végén kiadott Pánik után. A zenekar frontembere, György Imre a következő gondolatokat fűzte a dalhoz:

„A dal arról szól, hogy gyerekként bámulom a falamat és nézem a Nirvana poszteremet. A dolog érdekessége, hogy életkoromból adódóan lemaradtam a grunge-korszakról, de valahogy az én gyerekkoromban dőlt el, hogy a 90’-es évek ultimate ikonja, aki által popkulturális értelemben emlékezni szeretne a világ erre az évtizedre az Kurt Cobain lesz. 27 évesen hoztam ki az első dalt Imre Fia Imre néven és valahogy mindenkinél eljön az a pont, amikor akarva-akaratlanul elkezdi magát idősebbnek érezni egy csomó gyerekkori példaképénél. Ami persze azt is jelenti, hogy a saját gyermekségtudata is végleg elmúlik, az ezzel a felismeréssel való ironikus szembenézést boncolgatja a dalszöveg.”

A klip érdekessége, hogy az Imre Fia Imre történetében hosszú idő óta először nem Zsótér Indi Dániel rendezővel dolgoztak, hanem a zenekar két tagja, Tornai Zsolt és György Imre irányították a folyamatokat.