Noémo

“Takács Noémi ‘Noémo’ az egyik leghitelesebb, legnemesebb előadó hazánkban. Semmi manír, semmi pucc. Színtiszta emberség és értékálló, minőségi produktumok.” – A.T.

Noémi az Emil.RuleZ!- Gyere át c. lemezén tűnt fel először, számos alkalommal volt vendége a Fekete- Kovács Kornél vezette Modern Art Orchestrának, a Budapest Voices tagja volt, valamint a BülBüls aranytorkú fülemüléjeként hallhatta az ország „A Dal“ című műsorban, az országos rádiókban, a zenei színtér színpadain. 2​​014-ben zenész barátaiból megalapította saját formációját, a Noémot.

A zenekar bemutatkozó Bal – Jobb c. kislemeze 2015 júniusában jelent meg az NKA, Cseh Tamás Program támogatásával. A lemez címadó dala a Fábry színpadán debütálhatott, valamint a dalhoz tartozó videóklipről egy New York-i online magazin rendkívül dícsérő elemzést írt. Számos hazai, és határon túli rádió játszotta a megjelent dalokat, pl: Jazzy, Petőfi Rádió, vagy a kolozsvári Paprika Rádió.

2018-ban a zenekar teljes mértékben megújult, és megjelent a Levegőt! című dal az új anyag előfutáraként. Ugyanebben az évben A Dal c. műsor top 40 dala között szerepelt a Levegőt! és a dániai iTunes Top 200 Tracks Denmark Singer/Songwriter Chart 5. helyén végzett.

2019-ben megjelent a zenekar Nem értem még c. kislemeze, melynek címadó dala Joni Mitchell – Both sides now c. dalának magyar átirata lett, személyesen a szerző hozzájárulásával.
2021- ben a Hableány hajó áldozatainak emlékére íródott azonos című dal látott napvilágot, mely A Dal c. műsor top 20 magyar között végzett. A Hableány videóklipjében Grecsó Zoltán és Gaál Júlia kortárs táncművészek improvizációja látható.