Nunki Bay Starship

Pop – funk – soul tengely körül keringő pszichedelikus felhangok, elektronikával tűzdelt hangszerelés, némi jazzel és hip-hoppal fűszerezve. A magukat multidimensional brain-pop jelzővel meghatározó kvartett 2017 tavaszán debütált élőben.

2018 októberében elkészült az első videóklip a Fallin’ Free című dalhoz, mely előfutára volt az egy hónappal később megjelenő Magnetic Resonance Imagination címen bemutatkozó kislemeznek. Az EP koronája a stop motion technikával készült videóklip, a magányos űrhajós történetét elmesélő MRI. Alig fél évvel később, 2019 tavaszán mindezt követte az első nagylemez, a Sigma Sagittarii. 2020-ban a zenekar a Hangfoglaló Program által támogatott induló zenekarok egyikeként készül újabb nagylemezzel. Ennek első szikrája a What God Said című dal amely egy reptéren forgatott, különleges hangulatú live session keretében került bemutatásra. “Egy szorongó ember monológja, ahogy a saját belső hangján szólaltatja meg azt, akit a legtöbben Istennek neveznek.”


Az LP anyagával már több különböző színpadon megajándékozták a közönséget, és mindenhol szerető fülekre találtak. Így jutottak el az Akvárium Klubba Antonia Vai előzenekaraként, de játszottak a 30Y és az Anomalie Live Band előtt is, és 2019-ben olyan kis – és nagyfesztiválon is bemutatták a lemezüket, mint a Művészetek Völgye, Campus Fesztivál, Fezen, Kolorádó vagy UbikEklektik.