Nunki Bay Starship

A Nunki Bay Starship legénysége ismerős lehet a nagyközönségnek népszerű, hazai zenekarokból. Ebben a projektben egyesítik zenei tehetségüket és inspirációjukat, létrehozva ezzel saját, különleges univerzumukat. Stílusukat “audiovisual wormhole”, avagy audiovizuális féregjáratként határozzák meg – zenéjük a pop, a neosoul, a jazz elemeivel operál, pszichedelikus és r&b ízekkel fűszerezve.

Bemutatkozó anyagukat, a Magnetic Resonance Imagination-t 2018-ban adták ki, melyet egy évvel később az első nagylemez, a Sigma Sagittarii követett. Lehetőségük volt nagy budapesti klubokban játszani (Akvárium Klub, Trafó, Instant, Dürer Kert) országszerte turnézni és fesztiválokon (Művészetek Völgye, Campus, Fezen) fellépni.

Tagcseréjük után több, mint készek meghódítani a világot, sőt a világűrt is új albumukkal, a From a Proper Distance-szel. Ez az anyag új, letisztultabb zenei irányt mutat, és olyan problémákat, ideológiákat vesz górcső alá, melyeket szeretünk a szőnyeg alá söpörni a mindennapi életünkben.