Recooked Galaxy – Nunki Bay rethinks

A Nunki 50% Tóth Dóri és Huszár Ákos, a Nunki Bay Starship zenekar két tagja karanténszülte formációja. A Recooked Galaxy (Nunki Bay rethinks) névre hallgató nyolc számos anyaguk újraértelmezett, áthangszerelt Nunki-dalokat, illetve egy Csaknekedkislány-feldolgozást tartalmaz. 

A Nunki 50% ötletét így pont a járványhelyzet hozta meg, és az otthon rendelkezésükre álló eszközparkkal dolgozták ki.

„Az Ötödik Emelet Fesztiválon tíz percet kellett játszani, erre mi egyetlenegy dalt raktunk össze, az All the Beauty címűt, ami egyébként nagyzenekaros verzióban sem egy rövid dalunk” – mesélik az új formáció tagjai. „Mivel az eredeti hangszerelés reprodukálására sem volt lehetőségünk a csökkentett létszám miatt, ezért egyből mindkettőnknek az volt az első gondolata, hogy elektronikus zenei irányba vigyük el a dolgot. Ezzel a vonallal már korábban is kísérletezgettünk ketten, szigorúan itthon.”

A zenekartagok arról is beszéltek, milyen jövőjük lehet a feldolgozásoknak. „A Nunki 50% alakulása alatt maga a Nunki Bay Starship is sokat változott, és több dalnál is felmerült, hogy átemelhetnénk részeket az eredeti dalokba a Nunki 50% verzióiból, ez például egy szép egymásra hatása a projekteknek – már ha ezt a két felállást lehet egyáltalán külön projektként kezelni.”

Négyfős zenekarként is érett már egyfajta irányváltás, ha nem is műfaji, így ez a vállalkozás akár a tavasszal megjelenő új Nunki Bay Starship-lemez ízelítőjének is tekinthető.