Soha Jobbkor

Új nagylemezzel és országos lemezbemutató turnéval tér vissza Muzsik és Volkova.  

Március 24-én látott napvilágot a zenekar Soha jobbkor c. 10 számos nagylemeze. Az általuk szociofolknak és greengrassnek nevezett műfajban alkotó dalszerző testvérpár több, mint 10 éve zenél együtt.

“A gondolat, hogy csináljunk egy nagylemezt régóta birizgálta a fantáziánkat, de el kellett telnie annyi időnek, hogy érezhető legyen a dalainkon is a változás, amin keresztülmentünk egyénileg és zenekarilag is. 2020 nyarától nemcsak duóban, hanem két remek zenésszel Takács Szabival (nagybőgő) és Prommer Patrikkal (dob) kiegészülve is koncertezünk és írunk dalokat.

A dalokat a Sounday Stúdióban rögzítettük és az utómunka is itt folyt Vastag Gábor ‘Vasti’ vezényletével és Tárkányi Áron segítségével. 2020 novemberében már dolgoztunk együtt Vastival és akkor megéreztük, hogy ez az az atmoszféra, ahol szívesen dolgoznánk egy lemezanyagon is. Vasti remek szakember és zenészként is kreatívan bekapcsolódott a dalokba. Pl. gitározik az Ági és az emberszerűben, a Gyújts rá Jézusban, valamint steelgitározik az Egy szép napon c. dalban. Rajta kívül még 2 szuper zenész is közreműködik a lemezen: Krolikowski Dávid (Meszecsinka, Meybahar) perkázik a lemez nyitódalában a Nem félekben és Bodacz Peti (Szeder) mandolinozik az Ess eső c. dalban. “

Muzsik a lemezről:

“Az írás egy éve alatt sorvezetőm a “Kopaszkutya” film volt. Hallottam sok mindent a kerítésen túlról.   Valamint, mindig volt a közelemben egy-két pohár, füles bögre, toll, ami fog, mindenes azévi füzet, aktuális Magyar Hang, rögtönzött hamutál, és egy feltétlenül kényelmetlen szék.”

Volkova a lemezről:

“Az elmúlt években nagyon sokféle zenei hatás ért, ami az új dalokban tetten érhető. Új inspiráló zenei forrásként bejött az életembe az akusztikus gitár, gyakorlatilag minden új dalom ezen a hangszeren íródott. Szeretem ebben a lemezben, hogy nincs egy húzó dal, hanem mindegyik más és más miatt fontos és kiemelkedő, így egyenértékűek a számomra. Szerettem a stúdiózást és azt ahogy a dalok alakultak, érlelődtek, átíródtak otthon, majd a próbafolyamatok alatt, aztán a felvételkor. Volt, amelyik a stúdió előtti napokban kapott új formát (pl. Ess eső). Izgalmas volt… Hálás vagyok, hogy így álltak a csillagok. Jó emberek, jó energiák, no meg viták, hogy aztán most itt lehessünk és megmutassuk ennek a nagy munkának a gyümölcsét.”