TENGER

Spontán szövődött barátságokra épült a zenekar, amely az énekesnő, Kun Dóri szólóprojektjének egyfajta kiteljesedése. Elmondásuk szerint úgy gyűltek össze a tagok, mint egy láncmesében, aztán mikor elkezdtek négyesben együtt játszani, olyan érzés volt, mintha minden a helyére került volna. „Én úgy szoktam fogalmazni, hogy Dóri az ősforrás, Matyi a karmester, Geri a szív, én pedig a lendület. Egyesített erőinkből így lett a „post-rock kapitánya”.” – így definiálja a zenekart a dobos, Hlavaty Tomi “Afgán”.

A bemutatkozó single egy kundóri átdolgozás, a ’Hear me Calling’ a gitáros, Demény Gergő szerint remek választás volt a közönség megszólítására, hiszen a címéből és a mondanivalójából adódóan is egy kicsit “Sziasztok, itt vagyunk és most elmesélünk nektek valamit! “érzése van tőle az embernek. Egy most bemutatkozó projekt esetén még nem elkerülhető a sokszor felmerülő, “honnan a név” kérdés, ez is az egyik korábbi kundóri dalhoz köthető: „Van egy outro dal az első lemezemen, aminek Ligur a címe. Azt arról írtam még régen, hogy milyen érzés egy viharos tengerben rábízni magunkat a hullámokra és hagyni, hogy ledöngöljön, és milyen gyönyörű részévé válni egy tőlünk sokkal nagyobb egésznek. Kipróbáltam, szédülés, horzsolások, teljes boldogság. Pont ilyen érzés a fiúkkal játszani.

Az öndefiníció szerint glowing darkness stílusú TENGER zenéje valóban apad és árad – a ’Glowing’ dalai néha vadak, néha csendesek, ahogyan Afgán fogalmaz: „Fényeket keresünk a sötétben, és aki szívesen jön velünk az erdőbe, az szerintem otthon érzi majd magát köztünk és a dalainkban.”