Éjszaka

Búcsúzás a sötétben, a sötéttől – új klippel jelentkezett a The Pontiac
Az ősszel megjelenő lemez lendületes új tételéről rántja le a leplet a blues-alter négyesfogat – az „Éjszaka”-hoz forgatott videót Bátori Gábor Jim (sinco) rendezte.

„A szöveg valamikor tavaly szeptemberben született, az utolsó olyan estén, amikor még nem kellett időre hazaérni. Egy barátommal egy belvárosi helyen fejtegettük az életet, és valahogy annak a beszélgetésnek a lecsapódása, meg annak, hogy azt az estét kicsit búcsúesteként értékeltük akkor. Elköszöntünk, hazaszaladtam leírni a szöveget elejétől a végéig, aztán kicsit még belevetettem magam az éjszakába.” – mesél a dal születéséről Nagy Barnabás énekes. Az ősszel érkező új The Pontiac nemcsak a nyelvváltás miatt tartogat izgalmakat – ahogyan Barnabás fogalmaz, sikerült egy különleges és kicsit eklektikus, mégis erős kohéziójú anyagot létrehoznia a zenekarnak.

A korábbi, melankolikusabb, lágyabb hangvételű dalok után ezúttal egy keményebbre esett a választásuk. Az, hogy az Éjszakához készül majd egy videó, közel 8 hónapja biztos volt, de sokáig egy sokkal nagyobb szabású forgatásban gondolkodtak a srácok.  

A lámpa – mint visszatérő toposz – kapcsán született egy fekete-fehér víziója az énekesnek, ahol egy pincében játszik a zenekar. Ezt keltette élete Bátori Gábor Jim, akivel nagyon régóta szerettek volna együtt dolgozni a srácok – neki is tetszett az ötlet, és a The Ship csapatával (Zolnai Gergely – operatőr, Nagy Ancsa – vágó) végül olyan kifejező színeket alkottak, hogy mégsem lett monochrom a végeredmény. Az egész klip egy egyszerű játék a fénnyel és a ritmussal, tökéletesen illik a dalhoz, ami maga is egy tömör, kompakt, energikus egység.

A The Pontiac nyara élményekben gazdagon telik, mögöttük van jó pár koncert és fesztiválfellépés legközelebb augusztus 14-én játszanak a Blahalouisiana vendégeként a Kobuci Kertben. Ígéretük szerint az őszi lemezbemutató előtt tartogatnak még egy-két meglepetést, nagy erőkkel készülnek, ahogy Barnabás fogalmaz „jó lesz leszüretelni a közönséggel közös energiákat, aminek a mustját aztán együtt el is fogyasztjuk majd helyben”.  Addig is hátra van még néhány éjszaka….