The Pontiac

Az autentikus amerikai életérzéssel átitatott blues-rock és a hazai alter keserédessége találkozik a The Pontiac dalokban.

A blues alapoktól a dallamos rock irányába tartó The Pontiac zenekar 2017-ben indult. Ebben az évben jelentették meg első EP-jüket, a Morning Rain-t, melyet két évvel később az Are You Ready Now? nagylemez követett. Első anyagaikat angol nyelven írták, és sokkal inkább táplálkozott a blues hagyományokból, 2020-ban váltottak a magyar nyelvre, és ez a változás a zenére is kihatott, sokkal inkább tart a magyar alternatív/indie rock zene felé az együttes. Eddig 6 magyar single-t hoztak ki, melyek közül egyértelműen az Az lenne csak szép jelentette az áttörést akár ha a videómegosztó oldalon mért népszerűséget, vagy a Petőfi rádió hazai top listáján való több hetes szereplést nézzük. A zenekar 2021. nyarán a fesztivál fellépések mellett, a Margaret Island társaságában turnézott, de felléptek a Blahalouisiana előtt a Kobuci Kertben, valamit az Aurevoir. előtt a teltházas Akvárium Nagyhallban. Nyári koncert – és backstage élményeikből táplálkozik legutóbbi daluk/klipjük az Egy napra.


A zenekar október 28-án adta ki második (és egyben első magyar nyelvű) nagylemezét, a Jöhet velünk bárkit, amit november 5-én nagyszabású lemezbemutató koncerttel ünnepeltek az Instanban, ahol vendégfellépőkkel (Gerendás Hanna – billentyű) vokalistákkal és vizuállal készültek. Előzenekaruk az idén alakult friss formáció, a szintén a kiadónál lévő TENGER volt.