The Pontiac

Az autentikus amerikai életérzéssel átitatott blues-rock és a hazai alter keserédessége találkozik a The Pontiac dalokban.

A blues alapoktól a dallamos rock irányába tartó The Pontiac zenekar 2017-ben indult. Ebben az évben jelentették meg első EP-jüket, a Morning Rain-t, melyet két évvel később az Are You Ready Now? nagylemez követett. Első anyagaikat angol nyelven írták, és sokkal inkább táplálkozott a blues hagyományokból, 2020-ban váltottak a magyar nyelvre, és ez a változás a zenére is kihatott, sokkal inkább tart a magyar alternatív/indie rock zene felé az együttes. Az anyanyelvi dalok közül egyértelműen az Az lenne csak szép jelentette az áttörést akár ha a videómegosztó oldalon mért népszerűséget, vagy a Petőfi rádió hazai top listáján való több hetes szereplést nézzük.


A zenekar 2021 őszén adta ki második (és egyben első magyar nyelvű) nagylemezét, a Jöhet velünk bárkit. 2022. év elején a zenekar frontemberét, Nagy Barnabást Petőfi Zenei Díjra jelölték, az év férfi előadója kategóriában. Tavaly megjelent Csak a csend van című daluk a Petőfi slágerlista 4. helyéig jutott.