The Pontiac

“Klasszikus pop-rock hangzás, amire csak annyit szoktunk mondani, hogy hú öcsém, ez annyira Amerika. Nem a Donald Trump-féle, agresszív, arrogáns, világ fölött álló, lesöpörlek, leköplek, megtömlek műanyag hamburgerrel Amerika, hanem az a kellemes, steaket evős, cowboykalapos Amerika, amit sokszor a country, a szabadság egyenértékű fogalmaként ismerünk.”


A blues alapoktól a dallamos rock irányába tartó The Pontiac zenekar 2017-ben indult. Ebben az évben jelentették meg első EP-jüket, a Morning Rain-t, melyet két évvel később az Are You Ready Now? nagylemez követett.

A lemezről korábban már napvilágot látott a Who című dal, majd március 17-én a Who is megérkezett az Ígéretes Titánok oldalán.

A nagylemez Are You Ready Now? címmel debütált 2019. május 3-án.

A budapesti lemezbemutatót követően több vidéki nagyváros klubjában mutatták be az anyagot. Ősszel megjelentették a nyári élményekből táplálkozó Tyler című videóklipet, decemberben pedig a Bob Dylan-Jimi Hendrix féle All Along The Watchtower című klasszikust gondolták újra.

A zenekar folyamatosan írja dalait, nemrégiben online streamkoncertet adtak a Szimpla Kertben, ahol bemutatásra került egyik új daluk, az Inside Out.

2020. október 8-án debütált első magyar nyelvű daluk, a Csak Egyetlen Lámpa Ég amit decemberben egy kétdalos kislemez, a Szél/Lebegés követett.