Urban Camouflage

Egzotikus tavasszal ajándékoz meg Kocsis Bence OIEE-projektje


A Window és Saverne zenekar után Kocsis Bence szólóprojektbe fogott. Az OIEE olyannyira jól debütált, hogy az első, a Stays like this dalhoz készült videóklipje elnyerte a 2019-es Magyar Klipszemle fődíját Legjobb látvány kategóriában. A Still Dey Inside pedig a BBC rádióállomásán is hallható volt. Ezúttal pedig megjelent az első nagylemeze, az Urban Camouflage.

Ahogy Kocsis zenei munkásságára általában véve, az OIEE projektre is jellemzők az effektív dallamok és fülbemászó hookok. Főbb műfaji irányvonalai a nudisco, a dance és az R&B, amelyben instrumentális hatások keverednek house, techno, disco és trance elemekkel és modern soul-szerű énekkel. Eklektikus tánczene, kompromisszumok nélkül.

Az album első dalához, a Stays Like Thishez készült klip elnyerte a Legjobb látvány kategória fődíját a 2019-es Magyar Klipszemlén. A Still Dey Inside pedig a BBC 1Xtra rádióállomás is felfigyelt.

Az első OIEE-nagylemez Urban Camouflage címmel május 8-án jelent meg. Az albumon közreműködött: M3nsa (UK/GH), Amaarae (US/GH), Zahár Fanni (Abasé), Kiss Flóra (Floras Floras), Boros Levente aka Levtoystore (Amoeba, The Qualitones), Novan (Mörk, Wopo Wopo), Horváth Hanna (Funkorporation), Bognár Szabi (Abasé).