Utánad

Az Aurevoir. a 2019-es Forduló című lemez óta nem adott ki új dalt, épp ideje volt, hogy a nyolc tagú ethno-beat kollektíva megmutassa a hamarosan érkező új album első előfutárát a nagyközönségnek. Premieren az „Utánad”.

„Mint a legtöbb lemez, ez is arról szól, hogy mi történt velünk az előző lemez óta. Nagyon nagy reményekkel, és még nagyobb lehetőségekkel mentünk bele 2020-ba, ezért magunkat és a dalokat is kicsit túl komolyan vettük. Ha egy igekötővel kellene leírni azt az időszakot, akkor az “túl” lenne. Túlgondoltuk, túltoltuk, túláradtunk, túlestünk. A végére már tényleg csak túl akartunk esni rajta. Rajta, vagyis mindenen. Ha nincs covid és „maradjotthon” ésatöbbi, akkor valószínűleg feloszlottunk volna.” – így mesél Agócs Márton, a zenekar énekes-gitárosa, az új Aurevoir. lemez születéséről. Szerencsére ez a feloszlás nem történt meg, ehhez nagyban hozzájárult az albumkészítés terápiás folyamata. Ahogy Agócs fogalmaz, egyfajta szabadulás lett a nyáron megjelenő lemez: az egymás és saját maguk iránti elvárásoktól, az előbb említett „túloktól.” „Az új lemez koncepciója tulajdonképpen annyi volt, hogy azt írjuk, ami jön. Úgyhogy azt írtuk le, ami jött. Ezért nincs dalunk a vonatokról. Van viszont gyászról, szerelemről, miértekről és néha a mertekről. Egyszerű, nem túl vidám, de nem is túl szomorú. De legalább igaz.” – teszi hozzá a dalok kapcsán.

Az Aurevoir. a kezdetektől arra törekedett, hogy ne szorítsák magukat műfaji keretek közé, így ezúttal is nem csak a mondanivalóban, hanem zeneileg is egy kimondottan sokszínű albumra számíthatunk tőlük. Az „Utánad”-nál a zenekar egyöntetűen azt érezte már a kezdetektől, majd később a próbákon és a stúdióban is, hogy ez lesz az egyik kulcsdal az új lemezen. Agócs jellemzése szerint, ha csak 1 másodperccel is rövidebb lenne a dal, a Spotify valószínűleg magától rárakná a „punk” zsánert. A zenei címke viszont ne tévesszen meg senkit, az „Utánad” alapvetően egy szerelmi vallomás, ami az énekes rövid megfogalmazása alapján arról szól, hogy „Lehet, hogy nem mindig tűnik úgy, de te vagy életem szerelme. És bocsánat, hogy nem figyelek, csak öntöm rád a nyomoromat…”
A videóklipet a Dunakanyarban forgatták, az alapötlet Fejér Janitól jött, ezt utána a zenekar másik énekesével, Fejér Misivel közösen dolgozták ki. Jani és Maráczi Krisztián volt a két operatőr, az utómunkát pedig szintén Misi végezte. A történet szerint az Agócs által alakított főhőst a barátai megpróbálják eljuttatni a szerelméhez – hogy ez hogyan (nem) sikerül, kiderül a videóból.

Az Aurevoir. egy eléggé sűrű nyár elé néz, a legtöbb fontos fesztiválon megfordulnak, augusztus 18-án pedig önálló koncertet adnak a Budapest Parkban – az új lemez várhatóan augusztus elején érkezik.