Altató

Keserédes önmegváltás – megjelent Lugosi Dani legújabb dala, az Altató

Lugosi Dani (Polytrip, Nirvana Acoustic) neve ismerősen csenghet a zenefogyasztó és koncertre járó közönség számára, ezúttal szólóprojektjével készített új dalt. Premieren az Altató!

Lugosi Dani dalszerző, énekes, zenész saját neve alatt futó projektjében legbensőségesebb dalait tárja a közönség elé. Ahogy a korábban megjelent három dal (Magamnak, Fény, Űrbe Mászni), úgy az Altató is magyar nyelven íródott. Ez a projekt az én személyes kis világom, amit gyerekkorom óta hordozok magamban: minden boldogságom, csalódottságom, minden bennem zajló folyamat térképe. – árulja el Dani. Azért is írom magyarul a szöveget, mert ezeket a dolgokat csak az anyanyelvemen tudom úgy kifejezni, ahogy megrajzoltam a képzeletemben.

Az Altató teljes egészében Dani munkájának gyümölcse; egyedül írta, vette fel, az összes hangszeren ő játszik és maga keverte. Bár a hangszeres dallam számomra kifejezetten föld felett hullámzó varázsszőnyeg, az énekkel és a szövegvilággal sikerült kicsit visszarealizálni az egészet. Keserédes a végeredmény, de hatalmas energia és önmegváltás dolgozott bennem, amikor készült.

A szöveg persze saját élményekből táplálkozik, egy sötét időszak megélése és az abból való kiszabadulás adta a témát. Olyan belső testi – és lelki addikcióktól való elrugaszkodás/visszatérés harcáról szól, amiből csak akkor kerülhetünk ki győztesen, ha belátjuk, hogy nem mindig minden szép és vidám, és néha a rossz dolgok megléte segít abban, hogy értékeljük a jókat.

Hiszek abban, hogy a mostani generációnak, sőt már a korábbiaknak is szüksége lehet ilyen típusú zenére, szórakozásra. Meglepő, szerethető és színes produkciót szeretnék teremteni, amivel eljuthatok az emberekhez. Szerintem ez 0-tól 99 éves korig érthető és befogadható, és messzire el lehet jutni ezzel a dologgal anélkül, hogy világtrendeket követnék. Lehet, hogy titkon ez is a célom: kicsit mást csinálni, mint a többiek. – teszi hozzá Dani.

Az Altatóhoz klipet Bikali Sándor készített, helyszín a próbateremnél lévő gyártelep, illetve Biatorbágy és Páty voltak. A videó végleges koncepciója két nappal a forgatás előtt realizálódott, de a nyitó – és zárókép és a keretes szerkezet ötlete ott helyben, spontán módon született meg. Íme a végeredmény: