pontnem

pontnem a zenekar negyedik friss szerzeménye a legutóbbi, 2022-es nagylemezük óta. Ez a zenekar első olyan száma, amiben az egyik frontember, Agócs Márton gitárszólót játszik, egyébként pedig a srácok tinikorát idézi meg a dal. A másik frontember, Fejér Mihály így eleveníti fel életének e fontos időszakát:

Mi Viktorral [Szűcs Viktor dobos] gyerekkori barátok vagyunk, konkrétan néhány házra laktunk egymástól, így minden lázadó korszakunkat együtt szenvedtünk végig. Ebből az egyik leghosszabb a “deszkázás” volt. Minden szerénység nélkül mondhatom, hogy bár sosem voltunk profik, nem a teljesen amatőr kategóriába tartoztunk. Éveket és rengeteg pénzt (persze nem a saját pénzünket) öltünk bele, miközben minden egyéb deszkás életérzéssel járó dologba is belekóstoltunk: hörgős-üvöltözős punk rock-kazetták, szanaszét szaggatott ruhák, másfél literes Kobra energiaital, dugi cigi (kék szofi), zsebpénz lenyúlása a szülők zsebéből. Aztán ebből lassan jött a rap is. Csináltunk saját rapszámokat és freestyle-oztunk. Képzelhetitek, mennyire elmés volt minden sor, ami úgy kezdődött, hogy “yo”! Sok év alatt és lassan múlt el ez az időszak, de sosem volt konkrétan kimondva, hogy na, most vége. Én a mai napig álmodom azzal, hogy dohányzom és deszkázok… EGYSZERRE!

A dalról és a videóról a következőket mondták a srácok:

pontnem egyelőre egy egyszeri kitekintés, egy ideig biztosan nem csinálunk hasonlót. Az üzenete egy egyszerű visszatekintés, egy koridézés. Se nem paródia, se nem kifejezett tisztelgés. Nem is akar se több, se kevesebb lenni annál, mint amit a hallgató hall és lát. De nem jelent korszakváltást a zenekar számára.