Vagyok

„A sokszínűség ne legyen kerülendő” – megjelent a Noémo Vagyok című kislemeze.

A Noémo formáció élén álló Takács Noémi az elmúlt évek egyik legígéretesebb feltörekvő dalszerzői és énekesnői közé írta be magát eddig megjelent kiadványaival. Ezt az állítást még tovább szilárdította a múlt héten kiadott videóklipes dallal, ahogy a most debütáló Vagyok című EP-vel is.

A Noémo munkásságát nehéz lenne műfaji kategóriák keretei közé szorítani, és ezúttal el is tekintenénk ettől a lehetőségtől. Ennek oka, hogy Takács Noémi is megfogalmazta ellenérzéseit a hasonló kötöttségekről. Számára a lényeg, hogy a sokadig eljátszás után is maradjon egy műben perspektíva – mind technikailag, mind tartalmilag. A lehetőségek tárháza végtelen, rengeteg féle zenét lehet készíteni, amivel az előadónak alkalma nyílik megteremteni egyfajta tágasságot. Noémi arra is törekszik, hogy maradjon valamiféle kapaszkodó a hallgatóság részére, például egy lüktetés, amihez könnyű kapcsolódni vagy egy zenei motívum, ami visszatér. Mindeközben azt figyelembe veszi, hogy a végeredmény semmiképp se legyen öncélú:
„Ezeket a dolgokat próbálom vegyíteni úgy, hogy ne menjen sem a tartalom, sem az igényes zeneiség, sem a hallgathatóság rovására. Jelenleg ezt érzem a legfőbb feladatomnak. Sűríteni a tartalmat, csak a lényegre fókuszálni, mind szövegileg, mind zeneileg. Minden, ami ezen kívül esik, az elhanyagolható számomra. Így áll össze egy dal egy kompakt egésszé.”