Volkova

Volkova Krisztina a hazai folkerek körében aligha szorul bemutatásra: a Muzsik és Volkova, a Napfonat és a Folkfonics formációkkal már bőven bizonyított a szcénában. Az énekesnő most debütáló klipes dala viszont számukra is tartogathat némi meglepetést.

Még a COVID járvány alatt, valamelyik nap egy hirtelen ötlettől vezérelve lekapta a könyvespolcáról az első kiadványt, ami a kezébe került. A Weöres Sándor összes első kötete volt az, ő pedig azon kapta magát, hogy a költő verseivel játszik. Nem volt ismeretlen terep számára az önálló dalszerzés, azonban egy ponton mindig bevonta zenésztársait ebbe a folyamatba. Ott és akkor erre viszont nem volt meg a lehetősége…

A különböző hangszerek régóta inspirálják, így egy elég komoly gyűjtemény állt a rendelkezésére a kibontakozáshoz. Ütősökön (daruka, cajon, frame drum), zongorán, ukulelén és egy kicsit basszusgitáron is játszik, sőt a karantén alatt elkezdett gitározni is. A hangszerelés feladata egyszerre volt idegen és felszabadító… viszont a megoldását Volkova mindenképpen sikerként könyvelheti el.

A koncepció azóta egyre csak körvonalazódott Krisztinában, olyannyira, hogy Weöres Sándor-lemezének megvalósítása időközben el is kezdődött.

Muzsik és Volkova
Muzsik & Volkova
greengrass